Arvadez is gespecialiseerd in de biomechanica tijdens het sporten. Elke sport heeft zijn eigen, specifieke bewegingspatroon, ondergrond, schoeisel etc welke invloed kunnen hebben op het ontstaan van blessures. Om een sporter dus goed te kunnen helpen is het van cruciaal belang om kennis te hebben van het bewegingspatroon kenmerkend voor de sport die hij uitvoert en het onderzoek specifiek op deze sport te baseren. Bij Arvadez kunnen wij de mogelijkheid bieden om elke sporter te voorzien van een zeer uitgebreid bewegingsanalyse en doen dit op de sporter zijn natuurlijke ondergrond, een voetballer op het grasveld of een volleyballer in de zaal.
Ook wielrenners zijn bij Arvadez aan het goede adres. Door middel van uitgebreid onderzoek is Arvadez gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van wielrenners.
Het wielrennen vindt plaats in een zogenaamde gesloten keten, in tegenstelling tot de meeste sporten waarbij we vrij kunnen bewegen. Bij het wielrennen hebben we 3 contactpunten waar de wielrenner “vast” zit deze zijn het stuur, het zadel en de pedalen. Elk van deze contactpunten staan direct met elkaar in verbinding. Een aanpassing aan het zadel heeft daardoor gelijk invloed op de stand van de knie en de voet. De voet zelf is uiterst belangrijk als het gaat om de krachtsoverbrenging. Een probleem in de voet leidt meestal direct tot krachtsverlies. De knie hoort in een ideale positie zo recht mogelijk boven de voet te bewegen om de kracht die wordt geproduceerd in de heup rechtstreeks over te dragen op het pedaal. Zo kan een té beweeglijk grote teen gewricht een zijdelingse beweging in de knie veroorzaken welke kan leiden tot verschillende vervelende blessures en krachtsverlies. Arjan van der Zande heeft onderzoek gedaan naar de invloed van een dysfunctie van de eerste straal (dit is de grote teen en het eerste middenvoetsbeentje) op de stand van de knie bij wielrenners. Uit dit onderzoek is gebleken dat een correctie aan de voet en de eerste straal in bijna alle gevallen (97,1%) een positief effect had op de stand van de knie en daarbij het ook op het rendement van de renner.
Dit alles maakt het dat een specifiek fiets onderzoek erg nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Kennis van de anatomie, pathologie, fysiologie van het fietsen is daarbij erg belangrijk. Iedereen krijgt de pedalen rond maar gebruiken wij hiervoor ook de juiste spieren? Of volgen spiergroepen zich op de juiste manier op zodat het hoogst haalbare rendement wordt bereikt? Op deze vragen kunnen wij u antwoord geven als u een onderzoek bij Arvadez heeft ondergaan. Arvadez is dé specialist als het gaat om het onderzoeken en behandelen van fietsers.